• Verse Lokale Bio Producten
  • Snelle Gekoelde Levering

Kemperkip wordt bezoekboerderij

Datum: 21-11-2023

Op zoek naar een teamuitje? Neem dan eens contact op met KemperKip. In Doetinchem openen zij binnenkort een bezoekboerderij waar ze je meenemen in hun verhaal. Het verbinden van de consument met het verhaal via de winkelmedewerker. Dat is hun missie.

De hele keten in eigen beheer Als expert op het gebied van diervoeding wist Herman Kemper precies wat voeding doet met de smaak van kip. In de jaren ’80 daagde hij zichzelf uit om de lekkerste kip te leveren en daarom startte hij zijn eigen biologische pluimveehouderij. Buiten in het gras pikken de kippen nu naar een wormpje en nemen ze een zandbad. Ze worden bijna twee keer zo oud als kippen uit de reguliere pluimveehouderij. Ook is er ruimte voor het natuurlijke dag- en nachtritme. Gezonde kippen die een goed leven hebben gehad smaken gewoon beter, net zoals de kip van vroeger smaakte. Herman legde de lat voor de beste smaak steeds een stukje hoger waardoor inmiddels de hele keten in eigen beheer is: “Van biologische kuikentjes tot slachterij, in alle schakels van de keten zorgen we dat er met de beste aandacht wordt gewerkt waardoor we het allerhoogste niveau van dierenwelzijn en kwaliteit kunnen bereiken.”

Zelfverzekerde winkelmedewerkers
Sinds een aantal jaren is Herman het stokje aan het overdragen aan zijn zoon Joris. Voor hem is het overbrengen van het verhaal naar de klant een belangrijke pijler om aan te werken. En op welke manier kun je een verhaal beter overbrengen dan uitleg te geven op je eigen boerderij? In eerste instantie richt Joris zich vooral op winkelmedewerkers. Zij krijgen immers veel vragen van klanten. Hoe mooi is het dan als je kunt zeggen: ‘Ik ben er zelf geweest.’ Als je werkt aan productkennis zorg je er niet alleen voor dat winkel medewerkers klantvragen kunnen beantwoorden, het geeft hen ook meer zelfvertrouwen om klantcontact te hebben. Ook op een feestje komt het onderwerp wel of niet dierlijk vast wel eens ter sprake. Dan wil je dat medewerkers daar een goed antwoord op hebben.

Kippenparadijs
Het eerste wat opvalt als we naar de kippen lopen, is de enorme uitloopruimte, maar liefst 4m2 per kip. Joris vertelt: “Naast de wilgen en eiken die nu al in de uitloop staan, willen we er ook hoogstamfruitbomen en notenbomen planten. En daar komt straks een bloemenweide en een bijenstal, wijst hij. Ook gaan we zorgen dat de bezoekers door een tunnel middenin de ronde stal kunnen kijken. Dan zie je hoe de kippen op luzernebalen springen en met elkaar spelen. Met zonnepanelen willen we volledig zelfvoorzienend worden in energie. In de verte lopen schapen en alpaca’s. Op deze plek wordt nu al veel gewandeld. Het is er heerlijk rustig en de houtwallen geven beschutting voor de wind. Met de bloemenweide hopen we dat we nog meer insecten gaan aantrekken.” Herman laat een foto zien van de kippen die bij ondergaande zon nog lekker buiten lopen: “Het is prachtig om te zien hoe de kippen hier volledig hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen. Je ziet dat ze het hier naar hun zin hebben. Ik kijk ernaar uit dat we die beleving met veel meer mensen kunnen delen.

" Het is prachtig om te zien hoe de kippen hier volledig hun natuurlijke gedrag kunnen vertonen"

Wilt u samen met uw team een kijkje nemen op de bezoekboerderij van KemperKip? Neem contact op met Joris via jkemper@kemperkip.com.